Cursussen

Workshops

Clinics

Agenda

Rasinformatie

Herplaatsing

Eerstvolgende evenement in de agenda

Opvoeding, heropvoeding en leuke activiteiten voor uw hond en u!

Welkom op de website van hondenschool BS Sennenhonden. De initialen BS in de bedrijfsnaam BS Sennenhonden staan voor Betty Sikkema. Deze website biedt informatie over de manier waarop ik mijn affiniteit met de Zwitserse Sennenhonden (Appenzeller Sennenhond, Berner Sennenhond, Entlebucher Sennenhond en Grote Zwitserse Sennenhond) heb geintegreerd in de werkzaamheden van mijn hondenschool. Maar BS Sennenhonden is er niet alléén voor de Zwitserse Sennenhonden, BS Sennenhonden is er voor álle rashonden én rasloze honden en in het bijzonder voor honden die vanwege hun gedrag extra begeleiding nodig hebben. Meer informatie over mij en mijn achtergrond vindt u in het onderdeel Over BS Sennenhonden, in de footer onder aan deze pagina.

Hoog-risico honden

Sinds kort kennen we in Nederland de term "hoog-risico honden". Een hoog-risico hond is een hond die bij bijten in staat is tot het toebrengen van bovenmatig ernstige bijtschade (met bijvoorbeeld de dood tot gevolg of met verlies van spier- en/of orgaanweefsel), en wordt als zodanig geclassificeerd op basis van de volgende kenmerken:

 • fysieke verschijning
 • bijtstijl
 • bijtintensiteit
 • erfelijke basis

Het ministerie van Economische Zaken heeft in haar kamerbrief van 17 mei 2017 een (voorlopige, niet-statische) lijst gepubliceerd waarop de hondenrassen zijn vermeld die op dit moment als hoog-risico honden worden aangemerkt. Eigenaren van een hoog-risico hond moeten, waarschijnlijk met ingang van 2018, verplicht op cursus met hun hond. Heeft u een hoog-risico hond en wilt u óók met behulp van natuurlijke opvoeding bouwen aan een échte stevige band met uw hond? Dan bent u bij BS Sennenhonden van harte welkom!

Yellow Dog Project, Gele Hond & Gele Hond Signaleringsvesten

In 2012 is het Yellow Dog Project van start gegaan in Zweden. Doel van het project is om mensen bewust te maken van honden die méér ruimte nodig hebben, door de betreffende honden te voorzien van een geel merkteken. Ter ondersteuning zijn er speciale flyers beschikbaar. Sinds het Yellow Dog Project van start is gegaan zijn er al diverse artikelen op de markt verschenen waarmee hondeneigenaren aan anderen kunnen laten weten dat hun hond een grotere persoonlijke cirkel heeft dan veel andere honden. Lintjes voor aan de halsband of lijn, gekleurde sleeves voor over de lijn, botjes voor aan de lijn, etc. Toch lijkt het Yellow Dog Project in Nederland z'n doel nog lang niet te hebben bereikt. Er zijn nog té veel mensen (waaronder ook veel hondeneigenaren) die niet weten wat een 'gele hond' is en waar de lintjes, sleeves of botjes voor staan. Daarom heeft BS Sennenhonden het Gele Hond Signaleringsvest geïntroduceerd, een veiligheidsvest voor de hond waarop een standaard tekst zoals bijvoorbeeld HOUD AFSTAND of NIET AAIEN wordt geborduurd. Een duidelijker signaal kun je als eigenaar van een 'gele hond' niet aan je omgeving afgeven!

 

U vindt op deze website de volgende onderdelen:

Nieuwsbrieven

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws met betrekking tot de werkzaamheden van BS Sennenhonden, dan vindt u in dit onderdeel van de website een uitleg over de nieuwsbrieven, het nemen van een abonnement (hiervoor dient u zich te registreren) en een archief met verzonden nieuwsbrieven.

Mijn Account

Met een account kunt u deelnemen aan het discussieforum, een abonnement nemen op de nieuwsbrieven en - indien van toepassing - uw persoonlijke cursistendossier benaderen. Een account is ook noodzakelijk wanneer u zich wilt inschrijven voor één van de evenementen die door BS Sennenhonden worden georganiseerd.

Webshops

Onder de vlag van BS Sennenhonden worden naast een hondenschool tevens de volgende webshops geëxploiteerd:

 • bssennenhonden.nl -> hier vindt u een ruim assortiment rasartikelen voor de Zwitserse Sennenhondenrassen en een met zorg geselecteerd assortiment algemene hondenartikelen
 • borduurcreaties.nl -> hier vindt u een deel van het assortiment van de borduurstudio van BS Sennenhonden 
 • rasartikelenvoorjehond.nl -> hier vindt u een groeiend assortiment rasartikelen voor alle overige hondenrassen en voor rasloze honden
 • voedseldrogers.nl -> hier vindt u het grootste assortiment voedseldrogers van de Benelux, alsmede een groeiend assortiment overige apparatuur voor gezond, verantwoord maar vooral ook lekker eten

In de menubalk bovenaan deze pagina vindt u de links naar deze webshops.

Cursussen, Workshops, Clinics & Cursisten

Dit gedeelte van de website bestaat uit vier onderdelen:

 • in het onderdeel Cursussen vindt u alle informatie over de cursussen die voor alle honden worden verzorgd.
 • in het onderdeel Workshops vindt u alle informatie over de workshops die voor alle honden worden verzorgd.
 • in het onderdeel Clinics vindt u alle informatie over de clinics die voor alle honden worden verzorgd
 • in het onderdeel Cursisten vinden de cursisten die een cursus, workshop of clinic bij BS Sennenhonden volgen hun eigen cursistendossier met lesschema's, huiswerkschema's en de mogelijkheid om huiswerkverslagen - indien van toepassing - online in te leveren (hiervoor dient u een account te registreren).

Agenda

In de agenda vindt u een compleet overzicht met data en tijden van alle cursussen, workshops en clinics die door BS Sennenhonden worden georganiseerd.

Forum

Het forum is een gezellige ontmoetingsplaats voor eigenaren van alle honden, waar met name de opvoeding en het gedrag van de hond centraal staan. In de komende tijd zal het forum worden uitgebreid met speciale rubrieken die aansluiten bij de cursussen, workshops en clinics die door BS Sennenhonden worden verzorgd. Voor dit onderdeel van de website dient u zich te registeren.

Rasinformatie

In dit onderdeel vindt u alle informatie over de Appenzeller, de Berner, de Entlebucher en de Grote Zwitserse Sennenhond.

Herplaatsing

Sinds 7 augustus 2012 heeft BS Sennenhonden haar herplaatsingsactiviteiten voor Sennenhonden overgedragen aan Stichting Herplaatsing Sennenhonden "Citta von Bännlifluh". Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de stichting. Omdat BS Sennenhonden nauw betrokken is bij de herplaatsing van Sennenhonden vindt u op deze website nog wel algemene informatie over herplaatsingen.

Wanneer u graag meer informatie wilt over één van de genoemde onderdelen, klik dan op op het betreffende onderdeel in het menu.

Deze website beoogt geen volledige informatie te geven over de genoemde onderwerpen, maar dient als eerste kennismaking met BS Sennenhonden en haar werkzaamheden. Wilt u naar aanleiding van de informatie op deze website reageren, of bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die BS Sennenhonden u kan bieden middels haar werkzaamheden, dan kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier

Ik wens u veel profijt van alle informatie op deze website!

BS Sennenhonden
Betty Sikkema

 

Bandit Balou Laresheems' Bhodi Aido Aykos von Gelor Citta von Bännlifluh Brando Floris